Wat is padel?

Padel combineert lichamelijke inspanning, vermaak en sociale contacten. Het is een geweldige sport voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus omdat het gemakkelijk en snel te leren is. De meeste spelers beheersen de grondbeginselen van het spel binnen het eerste half uur en kunnen er daarna van genieten. Padel is een mix van tennis en squash en wordt uitsluitend in dubbelspel gespeeld. De hindernissen worden geteld volgens de tennisregels en worden beschouwd als onderdeel van het spel. De Padelbaan is ongeveer zo groot als de halve baan van een tennisbaan en is omgeven door glazen en gaaspanelen. Vergelijkbaar met een tennisbaan is een padelveld verdeeld door netten. Er wordt gespeeld met ballen en rackets die voor Padel zijn ontworpen.

Wat zijn de voordelen van padel?

Omdat de bal dicht bij de hand en het lichaam wordt geslagen, kan iedereen van elke leeftijd en elk niveau spelen.

  • Het is leuk voor spelers van alle niveaus, is snel te leren en legt weinig nadruk op technische vaardigheden en kracht.
  • Omdat de baan kleiner en beperkter is, is er geen “ballen verzamelen” omdat er continu gespeeld wordt.
  • Het is gezellig wanneer het in paren wordt gespeeld en goedkoop in groepen van vier.
  • Uitstekende aerobic oefening
  • Padel is altijd leuk en verslavend.

Is het Paddle of Padel?

De sport wordt ook wel verkeerd gespeld als paddle, wat onjuist is; paddle is een heel andere sport!
De correcte Spaanse spelling is Padel. Het woord pad wordt uitgesproken als (pad) (el).
Om verwarring te voorkomen werd paddle tennis in 2015 omgedoopt tot pop tennis. Dit is niet gelukt…

Wie kan padel spelen?

Mensen vragen meestal: “Wat is padel tennis precies?” Wie wil er spelen? Meestal gaan ze ervan uit dat het alleen voor fysiek fitte sporters is, maar dat is niet het geval. Padel is geschikt voor spelers van alle leeftijden en niveaus omdat het niet afhankelijk is van kracht. Dankzij de sfeer op de baan kunnen zelfs spelers met weinig racketvaardigheden snel spannende en leuke rally’s spelen. Omdat tennis meestal in dubbelspel wordt gespeeld, is het een zeer sociale activiteit die geschikt is voor het hele gezin.
Het is minder fysiek veeleisend dan andere sporten, en verschillende professionele spelers zijn ouder dan 40 jaar! Dat is geweldig, want je kunt een hoog spelniveau heel lang volhouden!
Padel is geen krachtsport zoals tennis of squash; daardoor kunnen vrouwen het veel meer tegen mannen opnemen dan bij andere sporten.
Wij raden jongeren aan deze sport te beoefenen vanwege de potentiële voordelen.

Conclusie

Padel is een snel opkomende racketsport. Het is leuk en sociaal, en wij voorspellen dat het binnen vijf tot tien jaar immens populair zal worden in de hele wereld. En nou hup, die baan op!

Plaats een reactie