Wat is het verschil tussen tennis en padel?

Padel heeft de laatste jaren meer invloed gehad dan tennis. Waarom is padel zo’n populaire sport? Tennis en padel zijn verwante sporten met een bedrieglijk gelijkaardig spelverloop; wanneer echter het scoresysteem wordt verwijderd, worden de contrasten tussen beide sporten duidelijk:
In dit artikel worden padel en tennis, twee racketsporten, met elkaar vergeleken.
De verschillen tussen tennis en padel betreffen het racket, de bal, de opslag, de grootte van de baan, het oppervlak van de baan en de hoogte van het net. De glazen wanden rond de padelbaan zijn de duidelijkste verandering, net als de ontwikkeling van het spel om rekening te houden met de bal die tegen de wanden stuitert.

Moeilijkheidsgraad

Padel is gemakkelijker en aangenamer zodra we een racket oppakken. Tennis is technischer, vereist een grotere fysieke conditie en voegt een extra moeilijkheidsgraad toe. Bovendien moet je, om op een gemiddeld niveau te spelen, veel oefenen en wedstrijden spelen.

De normen en regels

De samenstelling en dynamiek zijn vrijwel identiek. Padel verschilt van tennis doordat het altijd in koppels wordt gespeeld met hindernissen en rebounds. Hindernissen en rebounds zijn in eerste instantie misschien raadselachtig, maar voor degenen onder ons die spelen, vergroot deze informatie onze kansen om te reageren op een moeilijk schot of een val bij de rand van de baan.

De omstandigheden

Tennis is een lineaire sport. Er zijn counters, balwissels, parallel spelen, enz. Van de speler wordt echter verwacht dat hij minder reageert dan bij paddel tennis, waar het punt intenser is door de nabijheid van de spelers. Tennis daarentegen is fysiek zwaarder door de langere wedstrijden en de noodzaak om te scoren. Het is belangrijker om met het hele lichaam te slaan.
Paddel tennis vereist mobiliteit en het vermogen om de bewegingen van de tegenstander te voorspellen. Tennis vereist een grotere mate van concentratie en een zorgvuldige aanpak bij het maken van het punt.
Om te voorkomen dat de bal bij de finish tegen de muur stuitert, is het vaak beter om de bal te snijden en vrij te gooien of om kort en hevig te spelen. Alleen als we de bal uit het veld willen halen of recht op onze baan willen laten landen, moeten we een sterke paddelslag genereren.

Als paar of individueel

Afhankelijk van het individu kan het spelen naast iemand op het veld voordelig of destructief zijn. Het is essentieel om te weten hoe je met twee personen moet spelen. Voor mij is spelen met twee personen meestal prettiger, omdat je vriendschappen kunt sluiten die waarde toevoegen aan activiteiten die je alleen niet kunt volbrengen. Er zij op gewezen dat het spelen van dubbel tennis ook een optie is, maar dat dit minder voorkomt.

Conclusie

Door het snelle karakter van het spel en de punten vereist paddle tennis snelle reacties en constante concentratie. Er zijn momenteel verschillende competities, niet-federale kampioenschappen, kampioenschappen voor alle categorie├źn, enz. die de sport toegankelijk maken voor alle doelgroepen en vaardigheidsniveaus.

Plaats een reactie