Waar kan ik een padelracket kopen?

Wie padel speelt, heeft speciale tennisrackets nodig die voor deze sport zijn ontworpen. De beste rackets voor professionele spelers hebben meestal een slagvlak van koolstofvezel (carbon vezels), een frame van koolstof (carbon) en een kern van EVA-rubber. Koolstofvezelrackets zijn sterker, duurzamer en schokbestendiger. Het ontwerp geeft voorrang aan een stevige greep en een goede spin op de bal bij contact. Padelrackets voor beginners zijn daarentegen gemaakt van een schuimkernmateriaal tussen een glasvezel slagvlak en frame. De sterkte en duurzaamheid van een koolstofvezelbat zijn ongeëvenaard, terwijl die van een glasvezelracket niet eens in de buurt komen. Daarom is het best gereserveerd voor sparringsoefeningen. Je padel tennisracket zal in de loop van tijd zijn vorm verliezen en tekenen van slijtage vertonen, welk materiaal je ook gebruikt. Je kunt geen goede spin krijgen met een racket dat zijn vorm heeft verloren, wat gevolgen heeft voor je spel. Als je racket begint te trillen bij impact en niet langer de elasticiteit heeft om een krachtige slag te produceren, is het tijd voor een nieuw racket.

Hoe koop je een goed padelracket?

Het kiezen van het juiste padelracket kan moeilijk zijn als u net begint met deze sport. Gezien de grote verscheidenheid aan vormen, afmetingen en kleuren kan het een hele klus lijken. De twee belangrijkste vragen die u zich moet stellen voordat u tot aanschaf overgaat, zijn:

  • Als het gaat om het kopen van een padel racket denk dan aan hoe goed is het?
  • Wie denk je over het racket zijn als speler?

Als je net begint in de sport, is een lichtgewicht racket je beste gok. Gewoonlijk wegen padelrackets tussen de 330 en 385 gram. Een lichter racket is handiger om mee te zwaaien en zorgt voor een betere slagcontrole. Mensen met een tenniselleboog doen er goed aan over te stappen op een racket met een lager gewicht.
Zware rackets leveren meer kracht in de slagen, maar zijn ook onhandiger en moeilijker te controleren. Hierdoor is het een grotere uitdaging om te spelen en kunnen spelers met meer ervaring dit het beste doen.

De basis

Zowel professionals als amateurs moeten weten wanneer het tijd is voor een nieuw padelracket. Dit voorkomt blessures en helpt je om succesvoller te spelen.
U, als speler, bent verantwoordelijk voor het in goede conditie houden van uw racket en voor de beslissing wanneer het tijd is om te upgraden. Een goed racket kan een groot effect hebben op je spel. Laat een slecht racket uw prestaties niet temperen.

Plaats een reactie