Hoe moet je serveren in padel?

Oefenen met serveren is een van de meest efficiënte methoden om je spel te verbeteren. Als je goed serveert, zelfs als je het punt niet meteen wint, heb je de controle. Alle tijd die je besteedt aan het oefenen van je opslag of aan het bedenken van manieren om je volgende tegenstander te verrassen en in verlegenheid te brengen, is goed besteed.

Wat zijn enkele fundamentele methoden om je opslag te verbeteren?

Verrassing door oefening

Je wilt dat de ontvanger onzeker is over de snelheid, spin en richting van je volgende opslag. De ontvanger zal zich opstellen voor een agressieve terugslag als jouw spel voorspelbaar wordt. Het is daarom essentieel om je opslag te variëren door langs de ‘T’ naar de voeten van de ontvanger en de zijmuur te serveren, terwijl je je tempo varieert, spin gebruikt wanneer dat nodig is, en de bal vlak slaat wanneer dat nodig is.
Je moet trainen om een goede opslag uit te voeren. De opslag is eenvoudig te oefenen omdat je alleen jezelf en een paar padelballen nodig hebt.

Wees je bewust van de zwaktes van je tegenstander

Observeer je tegenstanders in actie voordat je tegen ze speelt en identificeer hun zwakke punten. Hoe kun je deze zwakke punten uitbuiten? Wat zal voor hen het meest gênant zijn? Bedien elke ontvanger anders, maar streef ernaar om de tegenstanders van vandaag zo ellendig mogelijk te maken.

Zoek de glazen muur

Als je een opslag kunt slaan die in het servicevak landt en tegen de glazen wand stuitert, heb je meer tijd om het net te bereiken.

Slice

Als je je opslag kunt slicen, blijft de bal na het stuiten laag, waardoor het voor de ontvanger moeilijker wordt een agressieve return te maken. Je moet nooit een topspin serve smashen, omdat de bal dan hoger stuitert, waardoor de ontvanger meer kans heeft om een agressieve return te spelen, maar gooi er af en toe een in als verrassing.

Kies diep of kort

Als je de bal diep kunt serveren, wordt de terugslag van de ontvanger beperkt. En als je de bal kort serveert, kan de ontvanger de bal niet altijd bereiken voordat hij een tweede keer stuitert. Zelfs als ze aankomen, kunnen ze de bal misschien alleen over het doel vegen, waardoor je een eenvoudige tweede poging kunt doen.

Niet altijd is sneller beter

Hoewel een snelle opslag voordelig kan zijn omdat de ontvanger zijn schot moet haasten en de bal misschien niet eens kan bereiken, is het niet nodig om elke opslag zo snel mogelijk te slaan. Vergeet niet dat je meer tijd hebt om je tweede slag vanaf het net te slaan, als je je serveerder vertraagt.

Je tweede opslag

Je moet een tweede opslag kunnen spelen die minder riskant is om ervoor te zorgen dat hij binnenkomt en dat je het punt begint. De ontvangende speler krijgt een gratis punt als je een dubbele fout maakt op je tweede opslag.
Concentreer je tijdens het oefenen op tweede opslag die je altijd kunt maken en waarop je kunt vertrouwen als de wedstrijd op het spel staat. In plaats van de tweede opslag in te pakken met spin, sla hem vlak en mik op het midden van de baan.

Wees niet gehaast

Nader niet achteloos de servicelijn en sla de bal zonder nadenken. Wees geduldig voordat je serveert. Investeer wat moeite in het regelen van je

Plaats een reactie