Hoe lang gaat een padelracket mee?

In vergelijking met tennisrackets, die jaren meegaan, is de levensduur van een padelracket onder ideale omstandigheden aanzienlijk korter. In optimale omstandigheden zal een padelracket ongeveer een jaar meegaan (met dezelfde prestaties op het gebied van balafgifte, controle en kracht). Daarna wordt het rubber zachter en verliest het zijn elasticiteit door de constante samentrekkingen en uitzettingen als gevolg van het slaan van de bal, waardoor de prestaties van het racket afnemen. Dit betekent niet dat u er niet langer mee kunt spelen; het rubber van het blad wordt zachter en verliest zijn elasticiteit door de constante samentrekkingen en uitzettingen als gevolg van het slaan tegen de bal.

Kunnen padelrackets kapot gaan?

Als we het hebben over de levensduur van een racket, bedoelen we de periode dat het racket topprestaties kan leveren. We hebben het niet over de duur van de pauze. Padelrackets, vooral die uit het top- en middensegment, zijn ontworpen om balstoten te weerstaan met een druk die veel groter is dan de druk die een speler erop kan uitoefenen. Een speler met overgewicht die agressief slaat, moet echter een stevig racket hebben om de uitgeoefende kracht te weerstaan, omdat een racket van zacht rubber eerder zal versplinteren. Daarom is professionele hulp nodig bij het kiezen van een racket.

Hoe kun je je padelracket onderhouden?

Bescherm het frame

Zoals eerder gezegd, mogen paddelrackets niet breken bij een botsing met de bal. Over het algemeen zorgt de klap op het frame ervoor dat de bladen versplinteren. Deze klappen zorgen ervoor dat het glasvezel of carbon verslechtert en de structuur verzwakt.
Een goede optie om het te beschermen is om bescherming te kopen om in dat gebied te plaatsen en ons te helpen de waarschijnlijke slagen in dat gebied te beperken. We moeten er wel rekening mee houden dat deze beschermers gemiddeld 10 gram aan het gewicht van het racket toevoegen en de balans van het blad enigszins veranderen, waardoor het blad minder wendbaar wordt.

Temperaturen

We moeten vooral voorzichtig zijn als we in de winter buiten spelen, omdat de vlakken van het racket tegen het einde van de wedstrijd nat kunnen worden. Als dit gebeurt, moet het racket voor het opbergen worden gedroogd om te voorkomen dat de rubbers vochtig worden.
U begaat een ernstige fout als u het racket de hele dag in de kofferbak van uw auto laat liggen en dan ’s middags gaat spelen. Het is geen goed idee om een racket op te slaan in een kofferbak die temperaturen kan bereiken van -10°C tot 5°C, aangezien de materialen die worden gebruikt om de bladen te construeren, kunnen samentrekken en uitzetten in reactie op de temperatuur.
Wij raden aan het racket op te bergen in beschermhoezen, bij voorkeur met thermische zakken, omdat deze beter bestand zijn tegen temperatuurschommelingen.

Wees voorzichtig met uw grip

De grip van ons racket is altijd in contact met onze hand, waardoor het een van de plekken is die de meeste invloed heeft op onze prestaties.
De juiste grip en overgrip zijn essentieel voor de groei van je spel. Verander de overgrip regelmatig, op basis van je transpiratie in elke wedstrijd, om te voorkomen dat het blad wegglijdt, en gebruik het minimum aantal overgrips dat nodig is om de vuist goed vast te houden zonder te strak aan te trekken. Een redelijke vuistregel voor het berekenen van het aantal te dragen overgrepen is de afstand tussen de basis van uw duim en de nagel van een wijsvinger.

Vermijd onnodige slagen

De beste manier om het frame van een racket te beschermen is onbedoelde klappen te vermijden. We kunnen veel van de meest voorkomende onnodige slagen identificeren:

  • Til de bal niet van de grond met het frame, omdat dit schade aan het frame kan veroorzaken.
  • Vermijd met het frame uw knieën, handpalmen of andere gevoelige plekken te raken.
  • Probeer goed te communiceren met uw partner om botsingen met het blad te voorkomen.
  • Het gooien van de schop of het raken van de muur, het hek of de grond ermee zal uw spelfouten niet compenseren.

Door deze eenvoudige instructies te volgen, kunt je de levensduur van uw padelracket verlengen en hem in goede staat houden.

Plaats een reactie